Net als vorig jaar bestaat het Long Course Weekend  Holland – Beesel ook dit jaar weer uit drie dagen vol sportplezier: op vrijdag wordt er gezwommen, op zaterdag gefietst en op zondag hardgelopen. Dat eerste – zwemmen dus – vindt dit jaar op een nieuwe locatie plaats: in mei duiken atleten niet de Dode Maasarm in, maar de plassen van recreatiepark Drakenrijk.

Het Long Course Weekend vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 17 mei. De nieuwe zwemlocatie vergt overigens nog best het nodige voorbereidingswerk, want om in de plassen van Drakenrijk te kunnen zwemmen, wordt de dam die tussen de twee plassen ligt, verwijderd. De werkzaamheden hiervoor zijn al gestart, zo laat de organisatie weten.

Inschrijven voor het Long Course Weekend kan nog steeds. De grootste uitdaging is uiteraard de ‘Full Long Course’, waarbij atleten op vrijdag 3.8 kilometer zwemmen, op zaterdag 180 kilometer fietsen en op zondag nog een marathon hardlopen. Overigens zijn deelnemers niet verplicht deze zware beproeving aan te gaan: het is mogelijk om disciplines en afstanden te combineren.