In haar geliefde Australië – ze is dan wel Nederlandse, maar woont al jaren ‘down under’ – komt Lotte Wilms aankomend weekend in actie tijdens Ironman Cairns. Niet geheel verwonderlijk wordt ze direct tot één van de grootste favorieten gerekend bij de wedstrijd die ook onderdeel uitmaakt van de Ironman Pro Series.

De meeste ogen zijn echter gericht op Kylie Simpson, althans in de voorbeschouwing die de organisatie zelf maakte. Simpson won de wedstrijd twee keer en trok afgelopen jaar ook aan het langste eind. Daarnaast noteerde ze vorig jaar ook nog eens het parcoursrecord (8:40:53), de beste fietstijd (4:40:41) en de beste looptijd (2:51:37). Dat toont ook meteen aan waar Wilms – en de andere deelneemsters – het verschil moeten gaan maken: zwemmend.

Groot voordeel voor Wilms is dat het eerste onderdeel – zwemmen dus – misschien wel haar sterkste wapen is. “Een Long Distance is altijd lastig te voorspellen, want we hebben het over een race van rond de negen uur waarin veel kan gebeuren. Mijn focus ligt op het controleren van de dingen die ik kan controleren. En natuurlijk probeer ik zo lang mogelijk vooruit te blijven op de snelste loopsters”, aldus Wilms.

Wilms spreekt meteen ook de wens uit dit jaar op het overall podium van de IM Pro Series te komen. “Het zou succesvol zijn als ik bij de eerste drie finish. Dat betekent dat ik het hele jaar gefocust en gezond moet blijven. En met de juiste spirit aan de start van races moet verschijnen.”

Dit weekend komt Wilms naast Simpson ook onderstaande concurrentes tegen. Bij de mannen gaat de Nederlandse Tristan Olij van start.

FEMALE PRO LIST
Bib Number First Name Last Name Country Represented
F1 Kylie Simpson AUS (Australia)
F3 Lotte Wilms NLD (Netherlands)
F4 Hannah Berry NZL (New Zealand)
F5 Lauren Brandon USA (United States)
F6 Radka Kahlefeldt AUS (Australia)
F8 Rebecca Clarke NZL (New Zealand)
F9 Kate Gillespie-Jones AUS (Australia)
F10 Fiona Moriarty IRL (Ireland)
F11 Ai Ueda JPN (Japan)
F12 Cassandra Heaslip AUS (Australia)
F13 Chino Iwabuchi JPN (Japan)
F14 Danyella Eberle AUS (Australia)
F15 Giorgia Priarone ITA (Italy)
F16 Katie Remond AUS (Australia)
F17 Meredith Hill AUS (Australia)
F18 Olivia Dietzel USA (United States)