Een geweldige dag voor Lucas Goené: de Nederlandse junior won zojuist – in Roemenië – vol overtuiging het Europees Kampioenschap Cross Triathlon bij de junioren. Al na het zwemmen lag Goené op kop en ook op de fiets wist hij deze positie te behouden. Ondanks dat drie Italianen en een Fransman harder liepen, konden ze voor de streep niet meer in zijn buurt komen. Zo pakte Goené deze mooie titel in een tijd van 52:07 minuut. Achter hem finishte de Italiaanse Lorenzo Spagnolo als tweede (+0:15) en landgenoot Flippo Pradella als derde (+0:54).

Nog een nette Nederlandse prestatie bij de mannen van Hugo Jan Bosscher: hij finishte als zevende in een tijd van 56:17 minuut (+4:10). Max van Helmond werd direct daarachter achtste (+6:13).

Regerend Wereldkampioene Willemijn Fuite pakt brons op EK

Ook voor de Nederlandse vrouwen was het een succesvolle wedstrijd. Willemijn Fuite, eerder dit jaar kroonde ze zich al wereldkampioen op deze discipline, finishte met een podiumplek als derde (+4:22), achter de Slowaaks Margereta Bicanova (+2:04) en winnares Zuzana Michalickova (finishtijd 1:01:02).

Achter Fuite en op de vierde plek finishte Zoë van Dijk (+5:12). Soo Yin van Noorloos kwam op plaats acht over de streep (+11:48).