Haar aankondiging van het feit dat ze haar Ironman wereldtitel niet zou verdedigen in Nice sloeg begin dit jaar – nota bene bij de lancering van de PTO T100-series – in als een bom: Lucy Charles-Barclay verkoos de T100-series boven Ironman en zou het WK Ironman in Nice laten schieten. Op die beslissing komt ze nu terug. “Moed is iets doen, ook al heb je daar angst voor.”

Want angst heeft Lucy Charles-Barclay blijkbaar, vooral of ze de lange afstand nog wel aan kan en net zo goed of het parcours in Nice haar wel ligt. Die angst lag ten grondslag aan haar beslissing om het WK Ironman te skippen. “Maar dat was ingegeven door angst. Angst voor het onbekende, angst voor of ik nog wel een marathon zou kunnen lopen, laat staan kon strijden op een wereldkampioenschap.”

Lucy Charles-Barclay zette de afgelopen tijd alles op alles om zo snel mogelijk weer in actie te kunnen komen – na blessureleed sinds het WK Ironman op Kona, dat ze won – en behaalde voor zichzelf verrassend goede resultaten bij de T100-series in Miami en Singapore. “Ik had nooit verwacht dat ik twee keer op het podium zou eindigen, gezien de beperkte training die ik had kunnen doen.”

De afgelopen weken trainde Lucy Charles-Barclay al op het parcours van Nice, om het zo goed mogelijk te verkennen. Aankomend weekend gaat ze meteen van start bij de ‘reguliere’ Ironman Nice, waarmee ze haar slot voor zowel het WK Ironman als WK Ironman 70.3 kan valideren. Daarom liet ze de T100-series in San Francisco, die afgelopen weekend plaatsvond, schieten.