Eerder deze week kondigde Lucy Charles-Barclay aan zich dit jaar te richten op de PTO T100-series en haar Ironman wereldtitel niet te verdedigen. Het komt haar blijkbaar op haatreacties te staan, want nu doet de Britse topatlete de oproep om te stoppen met het versturen van ‘ongepaste berichten’.

“Ik vind de PTO en Ironman allebei belangrijke series en ik geloof dat ze allebei enorme kansen bieden aan atleten. Het is echt een geweldige tijd om betrokken te zijn binnen de triathlonsport, aangezien alle merken groter worden en meer bijdragen aan de groei én spanning. “

Vervolgens geeft Charles-Barclay aan dat haar keuze blijkbaar een discussie op gang heeft gebracht over de vraag of er gekozen moet worden tussen Kona en Nice of Ironman of PTO. “Dat was nooit mijn intentie. Ik heb simpelweg gekozen op basis van waar ik denk dat ik op mijn best kan presteren en positief kan bijdragen aan de sport. Voor mij is het belangrijk om te verduidelijken dat mijn respect voor zowel PTO als Ironman onveranderd is.”

Tot slot legt Charles-Barclay uit dat het simpelweg onmogelijk is om zowel PTO- als Ironman-races te combineren, omdat er dan teveel piekmomenten zouden zijn. “Het is onrealistisch om te denken dat je met zo’n veeleisend programma goed kunt blijven presteren, om het nog niet eens te hebben over de grote kans op blessures. Meedoen aan de PTO-races en het WK Ironman zou voor mij een groot risico zijn. Daarnaast is mijn keuze ook gebaseerd op het parcours in Nice, puur strategisch en persoonlijk.”