In een zonnig maar winderig Spijkenisse werd vandaag het Nederlands kampioenschap duathlon voor de jeugd en junioren gehouden. Bij de jeugd kroonden Luna de Bruin en Niels van Lanen zich Nederlands kampioenen, bij de junioren wisten Marije Hijman en Joey van ‘t Verlaat de kampioenstruien te veroveren. 

Bij de jeugd wist De Bruin over 2,5 kilometer lopen, 10 kilometer fietsen en 1,25 lopen met 34:52 minuten de concurrentie voor te blijven. Ze nam bij het fietsonderdeel de leiding en reed zo ver mogelijk weg bij de rest. Tamar Veltman werd tweede, Selina Franken derde. Bij de jongens finishte Van Lanen in 32:15 minuten met dertig seconden voorsprong op Alex van Buttingha Wichers. Mischa Hermans werd derde. Van Lanen leidde de wedstrijd van begin tot eind.

Bij de junioren was Hijman over de afstanden 5 kilometer lopen, 20 kilometer fietsen en 2.5 kilometer lopen de snelste in 1:05:10. Ze creëerde bij het fietsonderdeel een gat op de rest en vergrootte deze bij het laatste looponderdeel en bleef hiermee Anne Knijnenburg en Maaike Telkamp ruim voor. Bij de heren was Van ‘t Verlaat de snelste met 56:57 minuten. Hij nam bij het eerste looponderdeel de leiding en gaf deze niet meer af. Victor Goené werd tweede voor Ruben Slot. 

We spraken Luna de Bruin (links) en Marij Hijman over hun titel:

(tekst gaat verder onder de video)

Daarnaast spraken we uiteraard ook beide heren: Niels van Lanen (links) en Joey van ‘t Verlaat: