Terwijl minimaal de halve triathlonwereld gisteren nog aan het bijkomen was van het WK Ironman op Kona, dat midden in de nacht van zaterdag op zondag tot een hoogtepunt kwam, werd er in Spanje alweer geracet tijdens de Europe Triathlon Cup Ceuta. Maaike Vooren en Donald Hillebregt zullen Gustav Iden dan ook niet hebben zien winnen op Hawaii, want toen lagen zij ongetwijfeld op bed om uit te rusten voor hun race van zondag. Vooren eindige die race uiteindelijk op een prima achttiende plek, terwijl Hillebregt het lastiger had en als 33e eindigde.

Daarbij mag zeker worden opgemerkt dat het mannenveld breed was, met bijna zeventig atleten die van start zijn gegaan. Wat dat betreft racete Hillebregt dus naar een plek vóór de helft van het veld, maar de Nederlander kwam ongetwijfeld voor meer. Zijn finishtijd van 55:47 minuut was bijna twee minuten langzamer dan die van de uiteindelijke winnaar: de Brit Hugo Milner, die na 53:57 minuut zegevierde. Het brons en zilver waren voor Yanis Seguin (FRA) en Maxime Fluri (ZWI).

Bij de vrouwen gingen er net geen dertig dames van start en daar finishte Vooren zeer solide als achttiende. De wedstrijd toonde zich een ware ‘looprace’ en mede daarom was Vooren na afloop meer dan tevreden met haar prestatie. Vooren finishte de race in een tijd van 1:03:54. De wedstrijd werd gewonnen door de Franse Kristelle Congi, die na 1:01:39 over de finish kwam. Het zilver en brons waren voor Maria Casals Mojica (SPA) en Nora Gmür (ZWI).