Terwijl gedupeerden van iQ2 steeds vaker de weg naar de politie weten te bewandelen en aangifte doen, besteedt het magazine ‘Fiets’ in haar volgende nummer ook aandacht aan het Nederlandse bedrijf, in een artikel over ‘kickstarter failures’ en ‘de schimmige wereld van de crowdfunding’.

Een aantal van de gedupeerden heeft zich bij 3athlon gemeld en aangegeven inderdaad aangifte gedaan te hebben bij de politie. Dit ging overigens niet altijd even gemakkelijk, want vaak kregen zij te horen dat er geen tijd was om aangiftes op te nemen en er maar een civiele zaak gestart moest worden. Ook dat wordt nog steeds door verschillende gedupeerden overwogen. Daarnaast doen verschillende gedupeerden melding dat zij op eigen initiatief naar het kantoor van iQ2 zijn gegaan om verhaal te halen, maar daar werden zij nooit binnengelaten en bij de deur afgescheept met lege handen.

Ondertussen heeft iQ2 haar kickstarter-pagina op Indiegogo offline gehaald en kunnen de powermeters ook via de website niet meer worden besteld. Er is nog steeds geen enkele communicatie richting kopers, al krijgt een enkeling soms een standaard mail met de boodschap dat de productie naar China is overgeheveld en dat dat nu eenmaal wat tijd kost. Die mail wordt inmiddels al bijna een jaar, onveranderd qua inhoud, verstuurd naar enkele klanten wanneer zij constant blijven vragen om een update.

Op de Facebook-pagina die door backers in het leven is geroepen en waarin zij ervaringen met elkaar delen, blijkt dat ook Kees van der Spek en Alberto Stegeman – twee presentatoren die oplichters op televisie ontmaskeren – zijn opgeroepen om de zaak waarbij miljoenen zijn verdwenen, op te pakken. Zij hebben nog niet op die uitnodiging gereageerd.

Een overzicht van wat er onder andere allemaal is gebeurd rondom iQ2, vind je hier.