Tienduizenden lopers – waaronder ook een heleboel triatleten – keken uit naar de 40e editie van de Rotterdam Marathon. Nadat het evenement dit jaar al werd doorgeschoven van april naar oktober, kregen atleten zojuist te horen dat de wereldberoemde wedstrijd in het geheel niet door zal gaan. ,,Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten de jubileumeditie te verplaatsen naar zaterdag 10 en zondag 11 april 2021.”

Deelnemers kregen wel te horen dat hun startbewijzen geldig blijven tot volgend jaar en ze zich dus niet opnieuw hoeven in te schrijven. ,,De beperkende overheidsrichtlijnen in verband met COVID-19 maken het helaas onmogelijk het evenement te organiseren op de grootse wijze die traditioneel past bij ‘de mooiste’. Daarnaast hebben we de verantwoordelijkheid om de gezondheid van alle deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen te waarborgen. Het besluit valt ons zwaar en is enorm zuur voor iedereen die zich had verheugd op de jubileumeditie, maar gezondheid staat boven alles.”

De organisatie zegt druk bezig te zijn met de ontwikkeling van een app voor een virtueel alternatief ‘waarbij de beleving van de marathon wordt nagebootst’.