Marieke Brouwers was vandaag ‘heer en meester’ bij de triathlon van Brouwersdam: ook al had ze na het zwemmen van haar kilometer nog meerdere minuten goed te maken op een aantal concurrentes, bleek ze tijdens het fietsen en lopen zó sterk dat ze de wedstrijd uiteindelijk met een grote voorsprong naar zich toe wist te trekken.

Dat Brouwers nog werk aan de winkel had na het zwemmen is niet zo verwonderlijk: ze zwom ruim negentien minuten over haar kilometer en dat is geen tijd waarmee je wedstrijden wint. Behalve dan als je daarna heel hard fietst én heel hard loopt en dat is dan ook precies wat Brouwers deed. Dankzij een fietstijd van 2:11:13 over 80 kilometer nam ze de leiding in de wedstrijd over en toen ze haar tien kilometer hardlopen in 40:31 minuut afwerkte, bleek al snel dat de overwinning meer dan veilig was. Brouwers won de wedstrijd in een tijd van 3:13:58.

Julia de Leeuw legde in 3:21:02 beslag op het zilver. Zij zwom met 16:13 minuut aanzienlijk sneller dan Brouwers, maar fietste zeven minuten langzamer en liep daarna ook drie minuten langer. Hanneke van Breugel was met een eindtijd van 3:27:40 goed voor het brons.