De temperatuur bereikte -12 graden en het parcours lag bedekt onder een dik pak sneeuw, maar Marijn Markusse bracht afgelopen weekend iedereen in vervoering tijdens de Houffa Trail (65 kilometer). Met overmacht won hij de zware ultrarun en daarbij gaf hij zijn concurrenten geen enkele kans om dicht in de buurt te finishen.

De Houffa Trail maakte deel uit van het Scott Xtrails weekend en die werd dus perfect afgetrapt door Markusse. In een tijd van 5:43:29 uur finishte hij de ultratrail, een klein half uur voor de Nederlander Kenny van Gaalen als tweede over de finish kwam in een tijd van 6:10:41. De Belg Ernest Pattijn finishte in 6:13:35 uur als derde.

Voor Markusse, die vorig jaar nog zestiende werd bij het EK Long Distance tijdens Challenge Almere-Amsterdam, was de ultrarun een leuk uitstapje van zijn normale activiteiten. “Mijn coach daagde me uit om eens een andere sport uit te proberen, maar ik denk dat hij liever had gehad dat ik de 50 kilometer trail had gedaan in plaats van de 65 kilometer trail. Maar, ik vond het leuk om te doen en om te zien waar ik zou uitkomen op zo’n ultratrail. Ik bereid me ondertussen al voor op het triathlonseizoen. Mijn eerste wedstrijd wordt de Frenchman triathlon in Carcans, in de buurt van Bordeaux. Die is in mei.”