In Zuid-Korea stond Marlene de Boer afgelopen nacht – Nederlandse tijd – aan de start van de Challenge Family Asia Pacific Championships, die werd gehouden bij Challenge Gunsan-Saemangeum. Tussen een startveld waar zeker mogelijkheden lagen, werd De Boer uiteindelijk tweede. Het was de Australische Regan Hollioake die haar in de weg stond voor een overwinning en overduidelijk de sterkste bleek.

Na het zwemmen lag De Boer ontzettend goed in de wedstrijd, want met een zwemtijd van 57:31 minuut was Hollioake dan wel de snelste, maar de Nederlandse gaf slechts een half minuutje toe voordat ze aan haar lievelingsonderdeel, het fietsen, kon beginnen. Terwijl de nummer drie, Kate Bevilaqua, toen al meer dan tien minuten achter lag, was de verwachting dan ook dat De Boer het gaatje wel zou dichten, maar niets bleek minder waar. Al meteen werd de voorsprong van de Australische koploopster groter en groter, om in T2 al te zijn opgelopen tot meer dan tien minuten. Tijdens de run werd het dan ook niet meer spannend, zowel niet in de strijd als om het goud en zilver als de strijd om het zilver en brons.

Hollioake won de race in 8:39:52, terwijl De Boer tweede werd in 8:56:58. Bevilaqua werd derde in 9:52:26.