De Duitse Caroline Pohle heeft voorkomen dat Imogen Simmonds haar derde wedstrijd op rij – en in slechts twee weken tijd – won: na een spannende tweestrijd tussen de twee heeft Pohle zojuist Challenge Vieux Boucau gewonnen. Onder zware weersomstandigheden bleek de voornaamste strijd al snel tussen deze twee vrouwen te gaan, met dus uiteindelijk een Duitse winnares tot gevolg. De Nederlandse Marlene de Boer liep uiteindelijk naar een vierde plaats.

Al na het zwemmen waren het Pohle en Simmonds die aan de leiding gingen; Pohle kwam na 26:46 minuut uit het water en Simmonds volgde als tweede in een tijd van 27:23. Voor de Nederlandse Marlene de Boer moest toch al een inhaalslag beginnen, want zij volgde op behoorlijke achterstand en na een tijd van 29:39 minuut.

Op de fiets bleef Pohle behoorlijk lang vooruit, maar na ongeveer vijftig kilometer kwam Simmonds toch aan haar voorbij. Vanaf dat moment begon de Zwitserse ook bij haar weg te rijden, maar dat ging niet zo snel als ze ongetwijfeld had gehoopt. De voorsprong groeide op de fiets uit tot hooguit veertig seconden en daarmee bleef een echt cruciaal verschil voorlopig uit. Emilie Morier volgde als derde terug in T2, maar dat was op minuten achterstand.

Tijdens de run wist Pohle haar achterstand alweer snel goed te maken en na vijf kilometer liepen beide dames – met een licht voordeel voor Pohle – bij elkaar. Toen. Was het overigens Charlene Clavel die derde lag, maar op meer dan zes minuten en dus zou de strijd alleen nog tussen Pohle en Simmonds gaan.

Wat volgde was een run waarbij Pohle constant de leiding nam, maar haar voorsprong niet groter zag worden dan maximaal dertig seconden. Uiteindelijk won Pohle in een tijd van 4:04:32, terwijl Simmonds tweede werd in 4:05:02. Clavel pakte de derde plaats in een tijd van 4:11:36. Marlene de Boer werd vierde in 4:16:21.

Marit van den Berg werd elfde in 4:24:47.