Vier mannen deden zojuist een gooi naar het Vice-Presidentschap van European Triathlon: de Nederlandse Martin Breedijk, de Britse Bill James, de Ierse Chris Kitchen en de Griekse Georgios Yerolimpos. Van die vier werden er twee tot Vice-President verkozen en die eer was uiteindelijk toebedeeld aan Breedijk en Kitchen. Breedijk ontving de meeste stemmen. De Italiaanse Renato Bertrandi blijft overigens President van European Triathlon; er waren geen andere kandidaten voor zijn positie. Wel had Bertrandi een meerderheid van de stemmen nodig en die kreeg hij overduidelijk met ruim 97 procent.

Eerder volbracht Martin Breedijk al zijn eerste termijn binnen de executive board van European Triathlon. Een paar dagen terug maakte hij bekend zich verkiesbaar te stellen als Vice-President binnen de organisatie. Zijn volledige motivatie daarvoor vind je hier.

Favoriete Disney-figuren, ruim 22.000 euro verlies Europe Triathlon

Het was overigens bijzonder om te zien hoe alle deelnemers aan de verkiezing – afgevaardigden van de Europese triathlonbonden – eerst allerlei teststemmingen moesten doen om te kijken of het systeem in orde was. Zo moesten ze bijvoorbeeld ‘ja’ of ‘nee’ stemmen op de vraag of het morgen mooi weer wordt en hen werd gevraagd om hun twee favoriete Disney-figuren te selecteren.

Voordat er gestemd werd, werden er verschillende presentaties gegeven, voornamelijk over de financiële situatie van European Triathlon. Daaruit bleek dat er in 2020 een verlies is geleden van ruim 22.000 euro. In 2019 werd ruim 20.000 euro winst gemaakt.