Mats Keulstra en Mischa Hermans behaalden vanmiddag allebei een mooie top tien plek op het EK Duathlon voor junioren in Bilbao, Spanje. Het was Keulstra die met een zevende plaats de hoogste ogen gooide namens Nederland. Hermans finishte direct na Keulstra als achtste. De wedstrijd werd gewonnen door de Portugese Joao Nuno Batista, die 50:45 minuut nodig had voor zijn wedstrijd.

Keulstra stopte de klok na 52:05 minuut. De atleet volbracht de eerste vijf kilometer lopen in 15:19 minuut en lag daarmee bij aankomst in T1 op een achtste positie. Op de fiets bevond Keulstra zich al netjes binnen de top tien en met een tweede looptijd van 7:54 minuut – over 2,5 kilometer – maakte de atleet het sterk af en zo liep hij richting een zevende plek.

Hermans noteerde een looptijd van 14:53 op de eerste vijf kilometer lopen; goed voor een zesde plaats na dit eerste onderdeel. De laatste 2,5 kilometer liep de atleet in 7:57 minuut en zo passeerde hij de streep uiteindelijk als achtste, precies zeven seconden na Keulstra.