Hij was als eerste uit het water en sprintte als eerste over de finishlijn: de Canadese Matthew Sharpe won zojuist Ironman 70.3 Boulder. De Amerikaanse Justin Metzler werd tweede (+0:51), terwijl de eveneens Amerikaanse Ben Hoffman beslag legde op het brons (+1:04). Bij de dames was het de Amerikaanse Rach McBride die zegevierde. McBride deelde het podium met de Amerikaanse Lesley Smith (+3:19) en de Nieuw-Zeelandse Hannah Wells (+6:37).

Mannenrace

Met een zwemtijd van 25:27 minuut over 1900 meter, klom Sharpe als eerste aan wal. Hij werd nauw gevolgd door de Amerikaanse Marty Andrie, die in zijn voeten lag. Daarachter volgden vier sterke concurrenten in een groep van vier.

Tijdens het fietsen konden Metzler en Hoffman het gat naar Sharpe en Andrie al snel dichten. Zo ontstond er aanvankelijk een kopgroep van vier man. In de tweede helft van het fietsen, verloren Sharpe en Andrie echter de aansluiting. Dat terwijl de Amerikaanse Kennett Peterson juist een ritme vond en sterk naar voren toe fietste. Zo kwam Peterson als eerste in T2 aan, gevolgd door Metzler en Hoffman (+1:00). Sharpe wisselde als vijfde (+1:46).

Tijdens het lopen, zette Sharpe de aanval in. Al binnen vijf kilometer liep hij naar de kop toe. Terwijl Sharpe dat tempo vasthield en op de winst af stormde, namen Metzler en Hoffman genoegen met een respectievelijke tweede en derde plaats.

Vrouwenrace

Met een achterstand van 3:18 minuut tot de eerste dame – de Amerikaanse Lauren Brandon – had McBride nog wat recht te zetten na het zwemonderdeel. Langzaam maar zeker schoof McBride op naar voren. Dat lukte de Amerikaanse Holly Lawrence echter ook. De atlete zette dan wel een sterk fietsonderdeel neer, ze slaagde er niet in McBride bij te benen. Met een fietstijd van 2:11:36 wisselde McBride als eerste naar het lopen. Lawrence volgde zestien seconden later als tweede, Brandon als derde (+2:55) en Wells als vierde (+5:01).

Toen de atleten eenmaal hun loopschoenen aan hadden, verdween McBride uit beeld voor Lawrence, die uiteindelijk uit moest stappen met maagproblemen. Van achteren begonnen Wells en Smith aan hun strijd om het zilver. Dat het goud naar een ontketende McBride zou gaan was al snel duidelijk. McBride liep 1:29:15 uur over de halve marathon en sleepte daarmee het eremetaal binnen. De tweede plaats was aan Smith besteed en Wells mocht het brons mee naar huis nemen.