Het gebeurt natuurlijk vaker in de wereld van triathlon: drie topsporters die de handen ineen slaan om samen een Tri-Together af te leggen. Snelle zwemmers, fietsers en lopers vinden elkaar regelmatig om op die manier een zo snel mogelijke triathlon in teamverband af te leggen. Aankomend weekend gebeurt dat opnieuw tijdens Ironman 70.3 Bahrein, al zijn het dan wel drie exceptionele namen die elkaar hebben gevonden in hun zoektocht naar een snelle tijd: Chloe McCardel, Mark Cavendish en Mo Farah.

Het zijn hoogstwaarschijnlijk geen namen die nog verdere aankondiging nodig hebben, want hun prestaties hebben miljoenen sportliefhebbers de afgelopen jaren in vervoering gebracht. De Australische Chloe McCardel is een openwater zwemster die menig record brak, waaronder het wereldrecord ‘langste zwemtocht in de oceaan zonder support’. Daarbij zwom ze maar liefst 124.4 kilometer. De Britse Mark Cavendish is winnaar van diverse wielerklassiekers en geldt dankzij zijn vele overwinningen binnen de Tour de France misschien wel als één van de meest succesvolle wielrenners aller tijden. Mo Farah is viervoudig Olympisch Kampioen, nadat hij in zowel 2012 als 2016 de dubbel op de 5000 meter en 10.000 meter pakte. Inmiddels heeft de Brit zich omgedoopt tot marathonloper. 

In Bahrein zullen zij aankomende zaterdag een Middle Distance afleggen, waarbij McCardel vanzelfsprekend zwemt, Cavendish fietst en Farah loopt.