Er was even verwarring over de uitslagen – ook op 3athlon stonden de uitslagen van 2022, die op de website van de organisatie onder 2023 waren geplaatst – maar het waren vandaag toch echt Milan Brons en Nelleke Baldé die de triathlon van Oud Gastel hebben gewonnen. Beide atleten beleefden een mooie dag en wonnen de race met een voorsprong van meerdere minuten.

Voor Brons is het ongetwijfeld een fijne opsteker, na een reeks van mindere wedstrijden in het buitenland. Daar stelde Brons zichzelf naar eigen zeggen teleur, maar vandaag voelde hij in eigen land dus weer even wat winnen is. Met een zwemtijd van 18:02 kwam hij als tweede uit het water – alleen Janne Englebert, die uiteindelijk negende werd, zwom aanzienlijk harder – maar op de fiets reed Brons al vlot naar de koppositie om die niet meer uit handen te geven. Tijdens het lopen verloor Brons daarentegen wel weer behoorlijk wat minuten op een aantal achtervolgers, maar zijn marge was ruim voldoende om de overwinning in 2:33:50 te claimen. Robert de Korte werd tweede in 2:36:09 en Giel Meesen derde in 2:36:16. De wedstrijd ging over de 1/3e afstand.

Bij de vrouwen ging de winst naar Nelleke Baldé. Ook zij won met een mooie marge. Toen ze na 3:00:05 over de finish kwam, was het meer dan vier minuten wachten op Kyra Meulenberg die tweede werd in 3:04:13. Claudia Striekwold werd derde in 3:08:39.