De moeder van Gustav Iden – die al geruime tijd ziek was en streed tegen kanker – is gisteren overleden. De Noorse topatleet schrijft dat op socials en laat in een emotionele post weten tijd met zijn familie door te gaan brengen en niet te weten wanneer hij weer terug in actie komt.

“Het leven is oneerlijk, maar ik ben één van de gelukkigsten. Ik ben geboren met de beste ouders, in het beste land en in de beste tijd om te leven. Zelfs toen mijn moeder twee jaar geleden werd gediagnosticeerd met kanker, voelde ik me op een bepaalde manier gelukkig. Gelukkig omdat ik de kans had om zóveel van iemand te houden om me verdrietig te voelen. Vandaag (gisteren, red.) is het geluk van mijn moeder op. Onze familie was rondom haar verzameld toen ze vredig overleed na een lange, lange strijd tegen kanker. Op dit moment voel ik me niet gelukkig. Het is heel moeilijk geweest om op hoog niveau te presteren, terwijl de moeilijkste strijd thuis werd gestreden. Voor nu neem ik tijd met familie. Ik weet niet wanneer ik weer terug zal zijn. Ik houd van je, mam.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gustav Iden (@gustav_iden)