Pieter Heemeryck gaf het een paar dagen geleden al aan tijdens een pre-race interview op Kona; ‘kijk niet teveel naar het Strava-profiel van de Noren, want dan heb je het idee dat je niet kunt winnen.’ En dus hebben we eens gekeken en nu begrijpen we perfect van Heemeryck bedoelt.

Minder dan een week geleden – afgelopen zondag om precies te zijn – heeft Kristian Blummenfelt, samen met landgenoot en vriend Gustav Iden, zijn laatste serieuze training afgewerkt. Die training was niet alleen indrukwekkend, maar ook zeer opvallend.

Blummenfelt en Iden reden namelijk eerst (bijna) 100 kilometer in een gemiddeld tempo van ruim 37 kilometer per uur. Alsof het niets is, volgde daarna een ‘duurloop’ van 40(!) kilometer, in een tempo van 3:46 minuut per kilometer. Blijkbaar is dit de manier waarop de twee grootste favorieten voor de overwinning van vanavond, zich voorbereiden. Indrukwekkend!

Vanavond kijk je de livestream van het WK op Hawaii op 3athlon.nl; die zal daarnaast worden voorzien van tekstuele updates van start tot ruim na de finish. Zo mis je geen enkele ontwikkeling!