Groot nieuws zondagochtend in Knokke-Heist. Na de jarenlange organisatie van de succesvolle Zwintriatlon krijgt deze internationale kwarttriatlon nu ook een long distance broertje. Op zaterdag 8 september komt er de halve triatlon van Knokke. En ook voor deze wedstrijd ligt de start in Nederland, in de Damsevaart in Sluis. Ook het fietsen zal deels in de Nederlandse polders aan de grens met België gebeuren. Eerder bereikte ons al het gerucht dat Knokke in 2019 voor de organisatie van een 70.3 Ironman wil gaan en dan wordt 8 september mogelijk de generale repetitie…

De Zwintriatlon vindt elk jaar plaats op de eerste woensdag van september. Met 900 deelnemers is het één van de grootste kwarttriatlons van België, met ruim 15 startwaves. In het verleden zagen we al regelmatig Nederlandse triatleten aan het werk. Bas Diederen won in 2014 de Zwintriatlon en de Nederlandse militaire triatlonploeg is de laatste jaren ook altijd van de partij voor de CISM-wedstrijd in Knokke.

Ook in 2018 is er eerst de Zwintriatlon op 5 september. Drie dagen later volgt dan de halve triatlon. Die start eveneens in Sluis (om 10 uur), maar de finish komt iets verder te liggen dan gewoonlijk. Waar de Zwintriatlon op het strand finisht iets voorbij het Casino in Knokke, komen de triatleten op de halve aan in Duinbergen. De afstanden zijn 1900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. De inschrijvingen zijn al open, meer concrete informatie volgt vanaf half mei. Inschrijven kan je hier.