Ze waren ongetwijfeld met grote verwachtingen afgereisd richting Yenisehir, Turkije, maar de Nederlandse deelnemers aan de Europe Triathlon Cup Yenisehir kwamen wat dat betreft bedrogen uit. Vandaag waren er geen Nederlandse successen.

In de mannenrace kwam Hidde Mollee tot de beste prestatie, maar hij moest genoegen nemen met een 23e plaats. Zijn eindtijd van 53:26 – er werd geracet over de Sprint Distance – was 1:13 minuut langzamer dan de Italiaanse winnaar Samuele Angelini, die twee seconden voor de Brit Marcus Dey en zes seconden voor de Fransman Louis Vitiello bleef.

Namens Nederland kwam ook Victor Goené uit: hij werd 25e in 53:36. Zowel Gjalt Panjer als Valentin van Wersch stapten voortijd uit en haalden de finish dus niet.

Vrouwen ver van achteren en DNF

Bij de vrouwen was het nog slechter gesteld: Kim van ‘t Verlaat werd 24e (van de 31 deelnemers, red.) en was daarmee goed voor de beste Nederlandse prestatie. Van ‘t Verlaat finishte na 1:02:41 en zat maar liefst ruim vier minuten achter de winnares Annabel Morton, die na 58:29 minuut finishte. Zij bleef de Duitsers Franka Rust en Julia Bröcker een paar tellen voor.

Namens Nederland stond ook Robin Dreyling aan de start. Zij was nog steeds niet fit en stapte uit.