Een 43e en een 47e plaats: dat is waar Nederlanders Donald Hillebregt en Menno Koolhaas genoegen mee moeten nemen na hun World Cup in het Australische Mooloolaba. Helaas konden ze voorin geen rol van betekenis spelen in de door de Canadese Tyler Mislawchuk gewonnen race. Hillebregt gaf uiteindelijk ruim twee minuten toe op de winnaar, Koolhaas een kleine drie minuten.

Mislawchuk zwom de 750 meter in 7:34 minuut en was daarmee meteen de snelste. Vervolgens fietste hij de 20 kilometer in 28:32 minuut om toen met een aantal andere mannen aan het lopen te beginnen. Die vijf kilometer liep hij ontzettend snel en dankzij een tijd van 14:47 minuut legde hij uiteindelijk in een eindtijd van 52:14 minuut beslag op het goud. De Australiër Brandon Copeland pakte het zilver na 52:19 en de Duitser Valentin Wernz het brons na 52:22.

Ruim twee minuten later kwam Hillebregt als 43e over de finish. Hij zette de klok stil op 54:26. Hillebregt kwam na 8:05 minuut uit het water, maakte met een fietstijd van 28:03 minuut wel weer wat tijd goed op een groot gedeelte van het deelnemersveld en ook op winnaar Mislawchuk, maar dankzij een looponderdeel van 16:45 minuut verloor hij toch weer veel tijd.

Voor Koolhaas een soortgelijke opbouw. Met een zwemtijd van 8:03 minuut kwam hij zelfs twee seconden eerder uit het water dan Hillebregt en vervolgens maakte hij door 28:09 minuut te fietsen ook weer tijd goed op de mannen voorin. Koolhaas liep echter 17:27 minuut en gaf daarmee ook te veel toe om voorin nog een rol van betekenis te kunnen spelen.

Zo deden de Nederlandse vrouwen het.