Op haar jaarlijkse congres heeft de Nederlandse Triathlon Bond vandaag het programma van de teamcompetities triathlon bekend gemaakt. Opvallend is dat de eerste drie rondes door alle divisies gezamenlijk worden afgewerkt en dat de superdagen deels plaatsmaken voor superweekenden. Daarnaast werden eerder ook al de locaties van de Nederlands Kampioenschappen en het Jeugd en Junioren Circuit bekend gemaakt.

In 2019 zullen er door een aantal afmeldingen, maar ook nieuwe aanmeldingen net als in 2018 in totaal 261 teams van start gaan. De teams zullen in vijf verschillende wedstrijden onderling uitmaken wie het beste team in de divisie is. 

Onderstaand de data en plaatsen waar de verschillende competitiewedstrijden zullen plaatsvinden. 

Eerste ronde, 18 en 19 mei 2019: 

De Teamcompetities 2019 starten in Almere Duin, waar de Ere- en 1eDivisie volgens het Triple Mix format racen en de andere divisies een Team Time Trial afwerken. 

Tweede ronde, 8 en 9 juni 2019:

Een week na het Europees Kampioenschap over de olympische afstand komen de Teamcompetities naar Weert. Tijdens een stayer-OD is er een ‘noord versus zuid battle’, waarbij de teams uit de Divisies Noord en Zuid in dezelfde startserie strijden om de punten voor hun eigen klassement. Voor de 1eDivisie staat er in Limburg een olympische afstand op het programma en voor de Eredivisie een Team-Relay

Derde ronde, 22 juni 2019: 

Alle divisies komen op één dag samen in Rotterdam. De Ere- en 1eDivisie starten die dag tweemaal: in de ochtend is er een individuele kwalificatie en in de middag een ploegentijdrit met een achtervolgingsstart. De andere divisies werken een Team-Relay af, waarin ook hier Noord en Zuid samen zijn gevoegd. 

Vierde ronde en vijfde ronde verschillende locaties 

Vanaf de vierde rond waaieren de divisies uiteen over verschillende wedstrijden door het land. 

De Eredivisie heeft op 24 augustus in Veenendaal de vierde ronde tijdens het NK op de olympische afstand in Veenendaal en (onder voorbehoud) een week later op 31 augustus de finale in Nijmegen, waar ook het NK over de sprint afstand wordt gehouden.

De 1eDivisie heeft op 29 juni de vierde ronde in Holten met een sprint triathlon en op 7 september 2019 de finale met een team time trial in Vroomshoop.

De 2eDivisie Zuid heeft haar vierde ronde op 30 juni met een sprint triathlon in Nuenen, terwijl de 2eDivisie Noord een week later op 7 juli  in Utrecht een sprint triathlon doen. Zowel Noord als Zuid hebben de finale op 8 september met een sprint triathlon in Zaanstad.

De 3eDivisie en 4eDivisie Zuid hebben samen de vierde ronde met een sprint triathlon in Stein. Daarnaast hebben zij ook de finale gezamenlijk op 1 september met een sprint triathlon in Amersfoort.

De 3eDivisie en 4eDivisie Noord gaan voor de vierde ronde naar Klazienaveen voor een sprint triathlon en hebben hun finale samen met de 2eDivisie met een sprint triathlon in Zaanstad.