De Nederlandse Nelleke Baldé heeft gisteren een mooie overwinning geboekt: binnen haar Age Group F40-44 trok ze de winst bij Ironman Wales naar zich toe. Baldé kwam op het loodzware parcours na 11:31:26 uur over de streep.

Baldé lag 1:10:44 uur in het water, zat vervolgens 6:12:33 uur op de fiets en had nog 3:55:27 voor haar afsluitende marathon nodig. Het zijn op het oog geen snelle tijden, maar Ironman Wales wordt gekenmerkt door het pittige parcours. Ter vergelijking: de snelste profatlete, Nikki Bartlett won de race, deed 9:52:02 uur over de wedstrijd.

Baldé won haar Age Group in ieder geval met overmacht. Ze bleef onder andere twee Britse vrouwen voor: Sonja Valla werd tweede in 11:55:01 en Katie Davies werd derde in 13:16:01. Overall werd Baldé zesde Age Grouper. Snelste was de Duitse Sabrina Roth, die na 10:45:41 al over de streep kwam. Baldé was na afloop in ieder geval zeer blij. “Alles viel vandaag op z’n plek”, schreef ze.