Niek Heldoorn en Kyra Meulenberg mogen zich de winnaars noemen van Triathlon Stein. Over een afstand van 1000 meter zwemmen, 60 kilometer fietsen en elf kilometer hardlopen waren zij hun concurrenten ruimschoots te snel af. Heldoorn deelde het podium met Daan Schouten en Joery Wouters die respectievelijk tweede en derde werden. Meulenberg bleef onder andere Sonja Verhage en de Belgische Claudia Claesen voor.

Met een tijd van 13:34 minuut achter zijn naam lag Heldoorn al na het zwemmen op kop in de wedstrijd. Schouten keek op dit punt tegen een behoorlijke achterstand op: hij klom als veertiende aan wal op 3:27 minuut afstand van Heldoorn.

In het zadel kwam Schouten veel atleten voorbij gezet en zo schoof hij op naar een tweede plaats. Bij aankomst in T2 lag Heldoorn nog steeds op kop. Schouten zette 3:48 minuut later de achtervolging in.

Na 40:38 minuut te lopen over elf kilometer mocht Heldoorn het lint boven zijn hoofd tillen. Schouten volgde 7:03 minuut later met het zilver en Wouters pakte de laatste podiumplek (+7:23).

Het was Mieke Jutten die na het zwemonderdeel als eerste richting haar fiets mocht. Meulenberg klom zestien seconden alter als tweede aan wal. Op de fiets sloeg Meulenberg hard toe, want bij aanvang van het lopen lag ze al ruim tien minuten voor op de rest van het veld. Door tot slot de snelste looptijd te noteren – 48:23 minuut over elf kilometer – mocht Meulenberg het eremetaal mee naar huis nemen. Verhage finishte ongeveer zestien minuten later als tweede en Claesen pakte een half uur na Meulenberg een derde plek.