Lesley Smit finishte vandaag als vierde op het EK duathlon in Roemenië. Tijdens het eerste looponderdeel liep ze een kleine achterstand op, die ze op de fiets recht wist te zetten. De wedstrijd werd gewonnen door de spaanse Irene Loizate Sarrionandia in een tijd van 1:00:14: Smit finishte 20 seconden later. Als tweede kwam de Oostenrijkse Sandrina Illes over de streep (+0:07). Met de Spaanse Sonia Bejerano was het podium compleet (+0:12).

Kort na de race deelde Smit haar blijdschap op Instagram: ,,Wooow, vierde plek vandaag tijdens het EK duathlon! Na een goed en snel eerste looponderdeel moest ik een klein gat van vijftien seconden dichten op de kopgroep. Voor de tweede fietsronde lukte het mij dit gat te dichten. Ik probeerde weg te fietsen van de andere meiden, maar zonder succes. Na een goede wissel begon ik aan het lopen voor het zilver, maar ik wist dat er veel snelle meiden op slechts enkele seconden achter mij liepen. Ik verloor twee posities in dit laatste stuk lopen, maar ik ben heel blij met de vierde plek. Ik had het totaal niet verwacht!”

Andere Nederlanders aan de start waren Sophie van der Morst, die achtste overall werd (+0:29); Marije Hijman, die als twaalfde finishte en daarmee ook nog eens het brons bij de junioren pakte (+5:13) en tot slot Marlou Bijlsma op plek vijftien (+6:38).

(tekst gaat verder onder foto)

Smit opweg naar haar vierde plek in Roemenië. (Foto: Instagram)

Mannenrace 
Niels te Pas liet ook maar weer eens zien over talent te beschikken: hij finishte derde op het EK U23. Overall werd hij overigens veertiende in de race, op 42 seconden van de Franse winnaar Benjamin Choquert, die in een tijd van 55:42 over de streep kwam. De tweede plaats ging naar de Spaanse Emilio Martin (+0:07) en het brons was voor de Belgische Angelo Vandecasteele (+0:09).

Een enthousiaste Te Pas gaf direct na de finish op zijn Facebook aan een perfecte race te hebben gehad en zeer tevreden te zijn met deze podiumplek. Krilan Le Bihan won de wedstrijd in de categorie U23. De tweede plek ging naar Arnaud Dely in dezelfde categorie. Ook Olaf Jan Bosscher en Jaimy Voogt stonden aan de start; zij finishten als 21e en 28e overall.

Te Pas tijdens het lopen. (Foto: Facebook)
Te Pas tijdens het lopen. (Foto: Facebook)