Het EK in Roemenië gaat onverminderd door en vandaag stond de Aquathlon op het programma. Opnieuw met Nederlands succes, want Olaf Jan Bosscher werd daar tweede bij de Junioren, terwijl Silke de Wolde net buiten het podium viel maar wel een mooie vierde plaats op haar naam mocht schrijven.

Het scheelde overigens niet veel of Olaf Jan Bosscher had zich na het zwemmen en hardlopen – dat doe je in deze volgorde tijdens een Aquathlon – Europees Kampioen mogen noemen. Die eer was echter besteed aan de Oekraïense Vitalii Vorontsov, die de wedstrijd na 29:10 minuut op zijn naam schreef. Kort daarachter, 17 seconden om precies te zijn, kwam Bosscher binnen als tweede. Hugo Jan Bosscher, zijn broer, maakte de familieprestatie compleet door uiteindelijk als achtste te finishen in een tijd van 31:12 minuut.

Voor Silke de Wolde hoogstwaarschijnlijk een nogal dubbele dag. Met een vierde plaats op het EK Aquathlon voor Junioren mag ze niet meer dan tevreden zijn, maar het feit dat ze uiteindelijk slechts vier seconden tekort kwam voor een podiumplaats, doet wellicht iets aan haar blijdschap af. De Nederlandse werd tijdens het hardlopen nog net voorbijgestreefd door de Hongaarse Dominika Peszleg, die daarmee het brons pakte. De juniorenwedstrijd bij de dames werd overigens gewonnen door de Italiaanse Bianca Seregni in een tijd van 31:12. De Wolde finishte als vierde in een tijd van 33:00 minuut.

In de U23-categorie stond Roel Kwaaitaal bij de mannen aan de start. Hij werd 19e in een tijd van 30:49. Eva Cornelisse kwam bij de vrouwen niet over de finish.