We moeten ons allemaal aanpassen aan deze rare omstandigheden waar we momenteel in leven. Voor de één is dat echter makkelijker dan voor de ander. Ook op sportief vlak, want voor de Amerikaanse Amy Dixon – Paralympisch triatleet met een visuele beperking – werd trainen een lastig verhaal toen ze niet langer samen met een ‘buddy’ mocht hardlopen. ,,Het is alsof je kijkt door een rietje of een sleutelgat”, vertelt de atlete over haar beperking waardoor ze 98 procent minder ziet.

,,Ik kan wel lopen op het honkbalveld achter mijn huis, omdat ik er zoveel heb gelopen dat ik iedere scheur en hobbel ken. Tenzij het regent”, vertelt Dixon in een interview met Runner’s World. ,,Daarnaast kan ik niet lopen op de weg of de baan zonder een begeleider. Door de social distancing regels kan ik nu geen gebruik maken van een begeleider en een looptraining van 90 minuten op een honkbalveld van 650 meter lang is niet ideaal.”

Oproep 
Daarom vroeg Dixon via social media om hulp. Een lokaal tv-station CBS 8 bracht Dixon’s oproep extra onder de aandacht, waarna het bedrijf Primo Fitness een loopband voor de atlete regelde. De loopband is breed genoeg voor Dixon om zonder zorgen te kunnen lopen. Met haar pinken kan ze via de zijkanten voelen of ze in het midden loopt. Daarnaast loopt ze met een veiligheidskabel om haar pols om het apparaat snel te stoppen mocht het toch mis gaan.

Zwemmen
Voorlopig kan Dixon dus fietsen en lopen, maar het is nog even afwachten tot ze ook het buitenwater weer op kan zoeken. Alleen zwemmen is helaas geen optie: ,,Er moet iemand voor mij zwemmen zodat ik hun stroming kan voelen en hun bubbels kan volgen. Dan nog moeten we iedere 300 yards (275 meter) stoppen om te kijken of ik nog goed volg.” Tot dit weer kan, mag Dixon gebruik maken van het zestien meter lange zwembad van haar buren, zodat ze toch nog een beetje kan trainen.

Pensioen 
Met haar 44 jarige leeftijd keek Dixon eigenlijk uit naar haar pensioen na de Spelen van 2020. Ze zal nu toch nog een jaartje langer door moeten trainen voordat ze het bijltje erbij neer kan leggen. ,,Nog een jaar trainen wordt vermoeiend en zwaar, maar tegelijkertijd krijg ik de kans om te werken richting een vijf kilometer lang loop onderdeel binnen de twintig minuten. Iets wat ik al lang probeer. We heb veel op het lopen gericht en door de loopband kan ik er nu echt helemaal voor gaan.”