Patrick Dekkers heeft tijdens een looptraining zijn voet gebroken en moet daarom het WK Cross Triathlon in Pontevedra, eind april, missen. ,,Ik kan het amper bevatten, ik heb er heel lang heel hard voor getraind.”

Bij een looptraining onder natte omstandigheden ging het mis: ,,Ik liep voorbij een bosje een parkeerplaats op. Het was al donker en omdat het geregend had, glinsterde alles in het licht. Ik ben toen op zo’n steen gestapt die aan het einde van een parkeervak ligt en bedoeld is om je auto te stoppen. Zo snel als ik op de steen stapte, zo snel lag ik ook op de grond.”

Thuis had Dekkers als veel pijn en was de voet dik, maar de volgende dag in het ziekenhuis kwam het hoge woord er pas echt uit. ,,De voet is gebroken en ik moet nu zes weken in het gips. Ik kan die periode niet sporten en moet daarna weer van voor af aan beginnen.” Dekkers staat er echter niet alleen voor: ,,Ik krijg topsportrevalidatie en kan hopelijk snel weer aan de slag.”

Dekkers’ voet de dag na zijn val. (Foto: Patrick Dekkers)