​Vandaag stonden er 3 Belgen aan de start in de herenwedstrijd op de ETU European Cup in Antalya. Pierre Balty maakte zijn internationaal debuut op de olympic distance​. Voor Peter Denteneer en Jonathan Wayaffe was het al de 2de ETU race van het seizoen. Naast hen bestond het deelnemersveld uit een zeer sterke selectie Britse en Russische atleten die zelfs op de World Triathlon series geen slecht figuur slaan.

Om 14u doken de heren het warme water (21°C!) in voor 2 zwemrondes van 750m. Peter Denteneer kende zoals steeds een goed zwemnummer en kon zich goed handhaven vooraan om de 2de zwemronde met de koplopers mee aan te vatten. Pierre en Jonathan kenden toen al een achterstand van 40″ op de snelste zwemmer. Na 1500m zwemmen was het de Brit Thomas Bishop die als eerste het water verliet, Peter Denteneer volgde kort daarachter als 11de. Jonathan Wayaffe en Pierre Balty kwamen samen uit het water op 1 minuut van de leider.

Pierre wisselde zeer snel tijdens de eerste wissel terwijl Jonathan enkele plaatsen verloor en pas in de vierde fietsgroep terecht kwam. Peter Denteneer kon zich goed voorin handhaven tijdens het vlakke fietsonderdeel. De 3de groep met Pierre ​bleef op 2’30 van de koplopers terwijl de 4de groep van Jonathan al zeer snel een achterstand van 5 minuten had. Met deze uitzichtloze situatie in het achterhoofd stapte Jonathan dan ook tijdens het fietsen uit de race.

Een grote groep atleten begon met zeer kleine verschillen aan het looponderdeel. Peter wisselde goed mee vooraan en finishte als 24ste op zo’n 4 minuten van de winnaar Mark Buckingham (GBR). Pierre kon het loopgedeelte aanvatten met zo’n 3 minuten achterstand en haalde met een goed loopnummer van ongeveer 33’30 nog een aantal atleten in, hij finishte als 35ste.

Een andere sterke prestatie was er van de Nederlander Jeffrey Reijnders die vorige week in Doornik nog aantrad in de T3 series voor het SP&O-No Drugsteam. Hij finishte als 28ste in zijn olympic distance debuut.

Uitslag ETU Antalya