Terwijl Pieter Heemeryck eerder al aankondigde de trainingsgroep van Lubos Bilek na vier jaar te verlaten, is er nu nog groter nieuws: de succesvolle Belg op de lange afstand wordt vanaf dit jaar getraind door niemand minder dan Frederik van Lierde. “Het grote doel waar we samen aan gaan werken, is progressie maken op de Long Distance.”

Slechte woorden voor zijn voormalige trainer heeft Heemeryck zeker niet, maar juist in deze corona-periode vindt hij het prettig zijn trainer vaker ‘in het echt’ te zien. “Frederik heeft natuurlijk ooit Hawaii gewonnen en ik hoop daar op termijn ook heel goed te zijn. Is dat een vijfde plaats, een tiende plaats of ooit op het podium? Dat weet ik niet, maar uiteraard is mijn doelstelling gericht op die volledige afstand en dit jaar zal ook in het teken staan van dat doel.” Van Lierde zelf ging vorig jaar overigens met pensioen als profatleet.

Voor 2021 hoopt Heemeryck vooral op een ‘normaler’ jaar. “Dat zal de komende maanden blijken. Ik heb voor april Ironman Texas op de planning staan. Als die niet doorgaat, dan zal de focus verplaatsen naar het Europees Kampioen Ironman Frankfurt. Het uiteindelijke doel is dit jaar naar Hawaii gaat, maar het is een beetje afwachten wie er al een slot heeft en wie er aan de start zullen staan.”

Bekijk hieronder het volledige interview met Heemeryck: