Het is een mooie prestatie, 28e worden binnen je Age Group tijdens het WK Ironman op Hawaii, maar als je lange tijd op een derde plek hebt gelegen – en dus op koers voor een medaille – is het ook vooral zuur. Pim van Diemen finishte vannacht als 28e binnen de leeftijdscategorie M30-34, maar lag na zo’n 50 kilometer lange tijd op een derde en later vierde plaats. De atleet stopte de klok na een eveneens indrukwekkende 9:08:05 uur.

Na het zwemonderdeel lag Van Diemen nog op een 23e positie, maar eenmaal in het zadel haalde hij veel atleten in. Zo kwam Van Diemen na vijftig kilometer fietsen zelfs op een derde plaats te liggen. Deze positie wist de atleet tot kilometer 150 vol te houden, maar in de laatste kilometers tot de tweede wisselzone zakte hij terug naar een vierde plaats.

Na het fietsen schoof Van Diemen aanvankelijk nog een positie op naar voren, maar na zo’n veertien kilometer lopen zakte de atleet ineens hard terug. Met zo’n 27 kilometer in de benen zag hij zijn kansen op een top tien finish vervliegen, maar zette hij door om alsnog te finishen. Van Diemen liep uiteindelijk 3:32:48 uur op de marathon – de 116e looptijd in zijn categorie – en finishte daarmee als 28e (+26:54). In de leeftijdscategorie M30-34 was het de Chinese Miao Hao die zegevierde (8:41:11 uur).