Een paar kleine aanpassingen aan het design, meer en uitgebreidere opties, lichter dan zijn voorganger en een accu die ongeveer twee keer langer meegaat: Polar introduceerde zojuist de Polar Vantage V2 – inderdaad, de opvolger van de eind 2018 verschenen Polar Vantage V – en die is per direct verkrijgbaar!

Eerder vond je op 3athlon.nl al uitgebreide reviews over de Polar Vantage V en de daarna gelanceerde Polar Grit X, maar binnenkort kun je dus ook een review van de Polar Vantage V2 verwachten. Polar zet dit nieuwe model op de markt als een ‘flagship product’, wat niks anders wil zeggen dan dat de Vantage V2 het paradepaardje van het merk moet worden. Daarbij wordt vooral ingezet op de progressie die atleten hopen te maken en hoe Polar daarbij kan helpen. ,,Het is belangrijk om beweging niet te verwarren met progressie. Progressie is in de basis een heel eenvoudig begrip, maar in de praktijk heel lastig te bereiken.”

(tekst gaat verder onder foto)

(Foto: 3athlon.nl)

De Polar Vantage V2 zal gebruikers daarbij hopelijk helpen, onder andere door een aantal nieuwe functies. Zo is ten eerste de hartslagsensor verbeterd, worden er via het horloge verschillende testen aangeboden waarmee je onder andere je vo2 max, je aerobische snelheid en aerobische krachtszones kunt meten, zowel hardlopend als op de fiets. Een zogenaamde recovery test zal gebruikers laten weten of ze alweer klaar zijn om een pittige training af te werken of beter nog even kunnen wachten.

Polar Vantage V2 direct verkrijgbaar

De Polar Vantage V2 is per direct verkrijgbaar in de kleuren ‘Green’, ‘Black’ en ‘Grey-Lime’ en kost 499,90 euro. Inclusief een Polar H10 heart rate sensor kost de Vantage V2 549,90 euro en voor 34,90 euro kun je eventueel een extra bandje in een andere kleur aanschaffen.

Wij hebben de Polar Vantage V2 de afgelopen dagen al kunnen testen, gaan daar de komende twee weken nog mee door en dan kun je een uitgebreide review verwachten. Uiteraard zetten we de Vantage V2 dan af tegen de V en de Grit X.

(Foto: 3athlon.nl)