Tijdens een persconferentie presenteerde Polar gisteren nieuwe plannen voor dit najaar; het grootste nieuws is de introductie van de gloednieuwe Polar Grit X Pro en Polar Grit X Pro Titan, opvolgers van de Polar Grit X. Daarnaast worden er verschillende nieuwe varianten van de Vantage V2 uitgebracht en diverse upgrades aan vorige modellen toegevoegd

Met de nieuwe Polar Grit X Pro zet Polar – zo geeft het merk zelf aan – ‘een volgende stap in het motiveren van gebruikers om de wereld te ontdekken’. Functies zijn onder andere:

 • Stijl – Premium design met krasbestendig Sapphire glas en flexibele, duurzame FKM polsband.
 • Militaire duurzaamheid – Ontworpen voor de zwaarste omstandigheden en getest volgens de militaire standaard (MIL-STD-810G): waterresistant tot 100 meter en temperaturen tussen –20 en 50 graden Celsius.
 • Ultralange batterijduur– Tot 40 uur in training met GPS en hartslagmeting, tot 100 uur met verschillende opties voor energiebesparing. Tot zeven dagen in horlogemodus met 24/7 hartslagmeting.
 • Accuratesse – Meet iedere hartslag met Polar Precision Prime™ sensorfusie-technologie en vind je exacte locatie met ingebouwde GPS en assisted-GPS voor snelle fix.
 • Navigatie – Nieuwe route- and hoogteprofielen, turn-by-turn begeleiding van Komoot, zie elke klim en afdaling met Hill Splitter™ en navigeer terug naar start met de Track Back-functie.
 • Always-on outdoor dashboard – Nieuwe navigatiedashboards met barometrische altimeter, locatiecoördinaten, daglichttijden en kompas.
 • Energiegebruik – Monitor je energieverbruik en krijg slimme reminders tijdens extra lange sessies met FuelWise.
 • Training Load Pro en Recovery Pro – Inzichten die je helpen volledig te herstellen voor de volgende sessie, inclusief automatisch berekende cardio- en spierbelasting.
 • Slaap- en hersteldata – Sleep Plus Stages™ en Nightly Recharge™ monitoren je slaapduur en –kwaliteit en maken inzichtelijk hoe je ‘s nachts herstelt van inspanningen met één simpele score.
 • Hardloopvermogen – Automatische vermogensmeter aan je pols met behulp van de altimeter en GPS.
 • Uitgebreide tests –Verschillende tests, zoals Running- en Cycling Performance tests, Leg Recovery test en orthostatische test voor het monitoren van conditie, prestatie, voortgang en gepersonaliseerde trainingszones.
 • Sportswatch essentials – Muziekbediening, weersvoorspellingen en push-notificaties aan je pols.

De Polar Grit X Pro is per direct verkrijgbaar voor 499,90 euro in de kleuren Nordic Cooper, Black DLC en Arctic Gold. Daarnaast kun je kiezen voor de Grit X Pro Titan. Dit model gaat voor 100 euro extra (599,90 euro, red.) over de toonbank en heeft een 12 procent lichtere behuizing, is geproduceerd uit ultrasterk titanium en komt met twee polsbandjes: een premium, waterproof FKM-band en geperforeerd leder voor het dagelijks gebruik.

Polar Grit X Pro. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe modellen/kleuren/mogelijkheden Polar Vantage V2

Ook nieuwe ontwikkelingen voor de Polar Vantage V2. We citeren uit het persbericht:

Met uitgebreide data en gepersonaliseerde begeleiding helpt de vorig jaar gelanceerde Polar Vantage V2 atleten bij het bereiken van hun doelen en het verbeteren van hun prestaties. Polar breidt het aanbod in deze range nu uit met de Polar Vantage V2 SHIFTTM Edition. Deze wordt geleverd in de kleuren Silver en Black en met zowel een geperforeerde lederen polsband als een functionele FKM-band. Met de quick release-bar is het mogelijk om de polsband snel te verwisselen, waardoor het horloge nog geschikter wordt voor uiteenlopende gelegenheden.

Ook is de bestaande Polar Vantage V2 nu beschikbaar in een rode kleurzetting. Deze versie is optioneel verkrijgbaar met een the Polar H10 borst-hartslagband voor nog accuratere hartslagmeting. Bovendien kunnen bestaande Polar Vantage V2-gebruikers hun horloge upgraden naar de SHIFTTM Edition met gebruik van de SHIFTTM Edition-bundel. Deze bevat de SHIFTTM Edition-adapters en een Polar 22mm-polsband naar keuze.

Alle nieuwe functionaliteiten van de Polar Grit X Pro zullen bovendien via een softwareupdate beschikbaar worden gemaakt voor de Polar Vantage V2. Deze update omvat onder andere:

 • Outdoor functionaliteit – Always-on functies zoals een barometrische altimeter, locatiecoördinaten, daglichttijden en kompas. 
 • Navigatie – Plan routes en hoogteprofielen en navigeer terug naar je startpunt met de nieuwe Track Back-functie. 
 • Hartslagsensormodus – Gebruik de Polar Vantage V2 als hartslagsensor voor koppeling via bluetooth met sportschoolapparatuur of mobiele apps.

Verkrijgbaarheid

De Polar Vantage V2 SHIFTTM Edition is verkrijgbaar in de kleuren Silver en Black voor €549,90. De Polar Vantage V2 Red kost €499,90, de versie inclusief Polar H10-borstband kost €549,90. De SHIFTTM Edition-bundel is verkrijgbaar vanaf €49,90. Alle producten zijn verkrijgbaar op Polar.com en bij diverse verkooppunten.

Polar Grit X Pro. (Foto: aangeleverd)