Zaterdagmiddag zullen tijdens het NTB-congres de winnaars van de titel sportman, sportvrouw, talent en Age Grouper van het jaar bekend worden gemaakt. Wij vroegen deze week om jullie stemmen via een Instagram poll voor de categorie sportman/vrouw en dit zijn de resultaten:

Sportvrouw van het jaar
In de categorie sportvrouw kon tot 8 november op de volgende vier atleten worden gestemd: Rachel Klamer, Yvonne van Vlerken, Els Visser en Maya Kingma. In onze poll kwam Van Vlerken duidelijk als winnares naar voren met een percentage van 39%. Zij werd nauw gevolgd door Els Visser met 32% van de stemmen. De lange afstand atleten scoorde daarmee het hoogst. Op de korte afstand zochten Klamer en Kingma elkaar op en trok Klamer de meeste stemmen naar zich toe. Met 16% werd Klamer derde en Kingma behaalde een score van 13%. Opvallend genoeg kwamen er ook twee reacties binnen die – ondanks dat haar naam niet genoemd werd – kozen voor Sarissa de Vries, die dit jaar twee NK-titels en een zilveren medaille op het NK binnen sleepte. Ook reageerde iemand dat simpelweg alle atleten de titel verdienen. Toch zal morgen uiteraard maar voor één van deze atleten de champagne worden ontkurkt.

Sportman van het jaar
In de categorie sportman van het jaar spande het er beduidend minder om dan bij de dames. Met een dikke meerderheid van de stemmen (56%) vonden jullie dat para-atleet Jetze Plat de titel – wederom – verdient te winnen. Op een gedeelde tweede plaats kwamen Jorik van Egdom en Daan de Groot binnen met 22% van de stemmen.