Op welk moment in een wedstrijd raak je nou eigenlijk het meest bevangen door kippenvel en emoties? Terwijl de één bij de start met tranen in zijn ogen en kippenvel op zijn armen staat, overstroomt de ander bij de finish van emoties. Of kom je over de finish, stop je het horloge en ben je vooral druk met op adem komen en niet instorten? We vroegen het jullie via Instagram:

(tekst gaat verder onder foto)

55% van de atleten gaf aan vooral tijdens het finishmoment kippenvel te ervaren, terwijl 45% al voor het startschot bevangen wordt door emoties. En daar hebben jullie allemaal mooie redenen voor. Dit zijn er een aantal:

,,25 meter voor de finish; als je de finishboog ziet, de mensen ziet klappen en juichen, de speaker duidelijk hoort spreken. En dan de flashback van al die trainingsuren, de momenten dat het niet lekker liep, de kleine successen onderweg. Dat moment: kippenvel”, neemt ‘Ocksports.nl’ ons mee naar een mooie en emotionele beleving bij de finish. ‘Wouter_triathlon24’ sluit zich daar bij aan, maar wel op één voorwaarde: ,,De finish als je je PR hebt vernietigd.”

Daniël Nagel hoeft niet tot het einde van de dag voor dat moment te wachten, hij voelt dat al voor hij het water in duikt. ,,De tien minuten voor de start”, reageert hij. ,,All set en dan in je tunnel raken; full focus op het losgaan in de race.” ‘Ieniemini_C’ heeft als toeschouwer ook vooral voor het startschot kippenvel: ,,Als toeschouwer de start, en dan al helemaal voorheen met de mass start; dat was net een wasmachine.” Arjan de Jong heeft ook kippenvel voor de start, maar dat heeft een hele andere reden. ,,De start…brrrr dat koude water”, reageert hij.

Tim Wolventang ervaart op beide momenten wel eens kippenvel. Het tijdstip van de dag speelt bij hem een grote rol. ,,Als de race vroeg begint is het meestal best fris, dus dan bij de start kippenvel. Hoewel ik soms ook best lang over een race doe en het dan ook ‘s avonds weer koud is”, grapt hij.

Mike de Bleker reageert door aan te geven dat ook bij hem vooral het startmoment de meeste indruk maakt. ,,Die spanning kan ondraaglijk zijn, je weet dat het nu moet gaan gebeuren. Om je heen zie je alleen gespannen koppies. Ja, dat is echt heel gaaf.”