Een op het oog ‘onschuldige’ zalf van het merk CBD levert professioneel triatlete Lauren Goss een schorsing van zes maanden op. Daarmee beëindigt de 31-jarige Amerikaanse haar carrière. Zij maakte dit behoorlijk heftige nieuws zelf bekend via haar Instagram.

,,Met veel verdriet deel ik het nieuws dat ik aanstaande zaterdag niet deel zal nemen aan het WK Ironman 70.3. Het is zelfs zo dat ik enigszins genoodzaakt ben mijn carrière als professioneel triatleet te beëindigen. Ik heb een schorsing van zes maanden geaccepteerd voor een positieve test op THC, een stof gevonden in de CBD zalf, die ik gedurende één maand tweemaal daags gebruikte voor het behandelen van een enkelblessure. De zalf is getest en bleek meer THC te bevatten dan aangegeven op het etiket. Laat dit vooral een waarschuwing zijn voor atleten die ook gebruik maken van het product om blessures te behandelen. Ik ben extreem gedeprimeerd, nerveus en onzeker over wat ik nu zal doen. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op mij. Desalniettemin is het zo dat ik hier totaal niet bij stil heb gestaan, aangezien het zoveel wordt gebruikt; zeker in Boulder. Ook geloof ik niet dat het een positief effect op prestaties heeft.”

Goss sluit haar bericht af met een bedankje: ,,Bedankt aan iedereen die mij de afgelopen negen jaar heeft gevolgd en gesteund. Triathlon heeft mij veel geleerd en meer gebracht dan ik ooit had verwacht toen ik in 2010 begon. Ik heb geen spijt en ik hoop dat ik al mijn kennis kan overbrengen op de volgende generatie. En nu is het hoofdstuk afgesloten. Op naar nieuwe uitdagingen. Bedankt.”