Pho3nix Foundation kondigt de Professional Triathletes Organisation (PTO) aan als officiele partner voor het Pho3nix Sub7 Sub8 Project. Ergens in 2022 zullen vier atleten – de Engelse Alistair Brownlee, de Noorse Kristian Blummenfelt, de Zwitserse Nicola Spirig en de Engelse Lucy Charles – het onmogelijk mogelijk proberen te maken door een Long Distance te volbrengen in minder dan acht uur (voor de vrouwen) of zeven uur (voor de mannen).

“Ik ben groot fan van de PTO als organisatie en waardeer hoe zij pro triatleten een gevoel van betrokkenheid binnen hun sport hebben gegeven”, aldus Chris McCormack, board member bij de Pho3nix Foundation. “De PTO en het Pho3nix Sub7 Sub8 Project delen een wens om de sport naar grotere hoogte te brengen en een standaard te zetten voor de nieuwe generatie. Naast het bieden van meer kansen voor de topatleten, die zoveel opgeven om op dit niveau te strijden, zal het ook de betrokkenheid van jongere mensen vergroten. Dit is wat hun naar de sport toe trekt, het zien van deze geweldige atleten en het gevoel dat zij net zo willen zijn.”

PTO CEO Sam Renouf: “De PTO steunt het Sub7 Sub8 Project van de Pho3nix Foundation volledig. Dit project zal niet alleen de geweldige prestaties van onze pro triatleten in de spotlight zetten, maar spreekt ook een grote fanbase aan. Het gaat om ‘storytelling’ dat zowel de persoonlijkheden als de prestaties van onze geweldige PTO-atleten laat zien. Het zal meer enthousiasme en dramatiek creëren en een grotere en jongere doelgroep aanspreken.”