Voor de Canadian Open, de eerste wedstrijd van de nieuwe PTO Tour, zal de PTO richting Edmonton trekken, zo maakte de organisatie vandaag bekend. In hetzelfde persbericht kondigde de PTO aan dat ze voor deze race samenwerken met het lokale Do North Events en de stad Edmonton. De PTO Canadian Open zal in 2022 samen met de PTO US Open, de PTO Asian Open, de PTO European Open en The Collins Cup onderdeel uitmaken van de eerste editie van de PTO Tour. “De grootste non-drafting pro wedstrijd voor een prijzenpot van 1 miljoen dollar per evenement”, aldus de PTO. Op 23 en 24 juli trapt de Canadian Open deze tour af.

Op de deelnemerslijst staan in ieder geval al twee grote namen, die van lokale favorieten Lionel Sanders en Paula Findlay. “De PTO Canadian Open zal over een wereldklasse tv-productie beschikken, die een groot publiek bereikt dankzij een programma van hoge kwaliteit; met de verhalen van PTO-professionals, zoals lokale helden Lionel Sanders en Paula Findlay.”

“We vinden het geweldig om samen te werken met Do North Events en The City of Edmonton”, aldus Sam Renouf, CEO van de PTO. “Met ruim twintig jaar aan ervaring in het organiseren van grote internationale evenementen, heeft Do North Events (voorheen World Triathlon Series Edmonton) de kennis, passie en expertise om een geweldige eerste editie van de PTO Canadian Open te realiseren in een stad die een rijke geschiedenis heeft met het vieren van deze geweldige sport en haar bovenmenselijke atleten.”

Ook Findlay reageert enthousiast te zijn dat de eerste editie van de Canadian Open in Edmonton plaats zal vinden: “Ik vind het mooi dat triathlon nieuwe en bestaande fans zal entertainen. Het is een fantastische nieuwe kans voor pro triatleten om zichzelf onder de aandacht te brengen via een wereldwijde tv-uitzending, terwijl ze ook nog eens kans maken op een grote prijzenpot.”

Pro atleten zullen tijdens deze race in totaal een afstand van 100 kilometer afleggen: twee kilometer zwemmen, 80 kilometer fietsen en achttien kilometer lopen. Die afstand is gelijk voor alle PTO Tour wedstrijden.