Het is de eerste keer dat er in Nederland een Super League Triathlon wordt gehouden, maar dat zal op 22 en 23 augustus wel in een opmerkelijke vorm gebeuren. In Rotterdam nemen topatleten het dan namelijk tegen elkaar op door in een Olympisch zwembad te zwemmen, te fietsen op hometrainers en te hardlopen op een loopband. Nederlandse blikvanger is Rachel Klamer, maar wellicht nog interessanter is de komst van niemand minder dan de Britse tweevoudig Olympisch medaillewinnaar Jonathan Brownlee.

Volgens een zojuist verschenen persbericht is het nieuwe format een ‘creatieve invulling van een corona-proof topsportevenement’. Publiek zal de race gratis via een online stream kunnen volgen, inclusief tal van statistieken van de atleten. Niet alleen de wereldtop komt in actie, maar ook een afvaardiging uit de Nederlandse Eredivisie Triathlon. ,,Dit is een heel speciaal moment voor de Super League en voor de sport”, aldus CEO en mede-oprichter van de SLT, Michael D’Hulst. ,,Met dit evenement keren we eindelijk weer terug naar het racen na de lockdown. We zijn heel enthousiast over het nieuwe concept, waarbij voor het eerst E-sports wordt toegepast in de triathlon.”

Klamer is in ieder geval blij met de komst van de Super League naar Nederland. ,,De Super League is een spectaculaire serie wedstrijden op bijzondere locaties in de wereld. Dat Rotterdam daar nu bij hoort is natuurlijk geweldig. Voor mij is het een kans om weer eens op Nederlandse bodem te racen en te testen hoe het met de vorm staat.”