De triathlonwereld heeft de afgelopen jaren best wel wat bekende Nederlanders aan de start gehad en volgend jaar mag er weer een nieuwe naam aan dat rijtje worden toegevoegd: Hannelore Zwitserlood. De radiomaakster en tegenwoordig vooral bekende sidekick bij De 538 Ochtendshow met Frank Dane, is namelijk in voorbereiding op Tri Grand Prix Zandvoort, die op 13 juni 2021 wordt gehouden. ,,Ik ben écht niet sportief, maar toch ben ik inmiddels al aardig fit en dat bevalt zo goed, dat ik nog fitter en sterker wil worden.”

Eigenlijk had Zwitserlood eerder in actie willen komen, namelijk afgelopen juni al tijdens de triathlon in Nederhorst den Berg. Maar, zoals voor zoveel races geldt sloeg ook hier het coronavirus toe en dus ging die race niet door. Zwitserlood ging niet bij de pakken neer zitten en volbracht vervolgens op eigen kracht een 1/8e, ludiek omgedoopt tot de ‘Triathloor’. Na twee maanden rustig aan gedaan te hebben is het nu echter tijd voor een nieuwe uitdaging en die vindt de radiomaakster dus in de iconische race op Zandvoort. ,,Ik ga ervoor en ik kan mij geen stoerdere plek voorstellen dan op en rond het circuit van Zandvoort. Zwemmen in zee, fietsen op de racebaan en hardlopen op de boulevard. Wow!”

Haar voorbereiding zal aardig wat voeten in de aarde hebben, vooral omdat de eerste drie maanden worden gebruikt om af te vallen en extra spierkracht te ontwikkelen. ,,We gaan proberen om verantwoord zoveel mogelijk kilo’s te verliezen, met een programma van dagelijkse beweging en voeding. Dat hebben we nodig om dan de zes maanden daarna (vanaf half december, red.) te trainen voor een heuse Olympische triathlon”, doelend op Tri Grand Prix Zandvoort.

De trainingen van Zwitserlood zijn te volgen via haar persoonlijke Instagram-pagina en op Wendy Online via een wekelijkse vlog en blog. ,,Als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik een Olympische triatlon ga doen, dan had ik je keihard uitgelachen: ik ben écht niet sportief.”