Rani Skrabanja steeg vandaag boven zichzelf uit en rende richting een prachtige zesde plaats tijdens de finale van Europe Triathlon Cup Tiszaujvaros. De race werd gewonnen door de Hongaarse Zsanett Bragmayer, die een dappere strijd leverde tijdens het fietsen. Bragmayer deelde het podium met de Duitse Selina Klamt (+0:19) en de Zwitserse Anja Weber (+0:34). Barbara de Koning behaalde namens Nederland een zeventiende plek.

In het water kwamen Skrabanja en De Koning goed voorin de race mee, waardoor ze respectievelijk als zesde en achtste richting hun fiets mochten. Skrabanja keek op dit punt tegen een achterstand van zeven seconden op, terwijl De Koning elf seconden achter de snelste dame lag. Die snelste dame was Bragmayer, die tijdens het zwemmen al het voortouw nam.

Dat zette Bragmayer op de fiets voort, want de atlete waagde zich aan eenzame strijd. Achter haar zetten aanvankelijk vier atleten los van elkaar de achtervolging in. De Koning en Skrabanja kwamen in de grote groep terecht, die zo’n zeven atleten telde. Na een paar kilometer raapte dat groepje de atleten voor hen op. Alleen Bragmayer was halverwege het fietsen nog alleen op kop over.

In de tweede helft van het fietsen was het gedaan voor Bragmayer en voegde het groepje van Skrabanja en De Koning zich bij haar. Zo waren er elf atleten op kop over. Het gat tot de eerstvolgende groep was groot en telde met nog drie van de acht fietsrondes te gaan 45 seconden.

Bij aankomst in T2 was de achterstand tot de achtervolgende groep opgelopen tot 55 seconden. Bragmayer was er tijdens het lopen sterk vandoor, maar werd nauw gevolgd door de Australische Emma Jeffcoat en Klamt. Na één van vier rondes lopen kwam Skrabanja net daar weer achter door op een zesde plek (+0:14). De Koning kwam op dit punt op een tiende plek te lopen (+0:17).

In de laatste kilometers wist Skrabanja nog op te schuiven naar een vijfde plaats, maar uiteindelijk moest ze toch weer een atlete aan zich voorbij laten gaan. Zo passeerde Skrabanja de streep met een mooie zesde plaats. Het eremetaal werd geclaimd door Bragmayer, Klamt pakte het zilver en Weber nam het brons mee naar huis. De Koning finishte 1:29 minuut na de winnares als zeventiende.