We zien ze regelmatig terug in ETU en World Cups, maar vandaag waren de twee actief in eigen land. In Roermand werden Rani Skrabanja en Youri Keulen zojuist gehuld in een rood-wit-blauwe ‘jersey’ op het NK U23. Bij de junioren bracht Barbara de Koning, na haar zusje Sonja de Koning eerder vandaag bij de Jeugd, een tweede NK-titel de familie binnen. Bij de mannen was het Ian Pennekamp die op de hoogste trede plaats mocht nemen op het NK Junioren. We spraken alle kampioenen uitgebreid na hun overwinning:

Rani Skrabanja, NK U23

Na een wedstrijd van 1:03:30 stopte Skrabanja tevreden de klok. Daarachter sleepten Eva Cornelisse (+0:26) en Anna Witteveen (+2:10) het zilver en brons binnen.

(tekst gaat verder onder video)

Youri Keulen, NK U23

Met een eindtijd van 55:57 liet Keulen zien de sterkste te zijn op dit NK U23. Joey van ‘t Verlaat (+0:55) en Victor Goené (+1:01) namen naast hem plaats op het podium met het zilver en brons.

(tekst gaat verder onder video)

Barbara de Koning, NK Junioren

Met een finishtijd van 1:01:44 liet De Koning zich niet alleen in deze wedstrijd van haar beste kant zien, ook finishte de atlete, die woonachtig is in Engeland, bijna twee minuten sneller dan de winnares op het NK U23. Het zilver en brons gingen naar Luna de Bruin (+0:25) en Robin Dreyling (+0:35), die respectievelijk tweede en derde werden.

(tekst gaat verder onder video)

Ian Pennekamp, NK Junioren

57:13 minuut had Pennekamp nodig om als eerste de finishlijn te passeren. Daarmee bleef hij onder andere Gjalt Panjer (+0:06) en Niels van Lanen (+0:18) voor, die kort daarachter het zilver en brons claimden.