In deze tijden van coronacrisis zoeken we allemaal naar alternatieven. Alternatieven voor onze gezamenlijke looptrainingen, alternatieven voor onze groepsritten, maar ook alternatieven voor onze zwemtrainingen. waar de zwembaden al een aantal weken dicht zijn, zoeken we veel eerder het buitenwater op. Veiligheid voor alles, want ondanks dat het water nu nog aan de frisse kant is, kun je er met de juiste voorzorgsmaatregelen prima in zwemmen. Wel is het dan fijn als je gebruik kunt maken van extra beschermende accessoires, zoals bijvoorbeeld de Neoprene Swim Socks, Swim Gloves en Swim Cap van BTTLNS.

(tekst gaat verder onder video)

Deze accessoires hebben we inmiddels uitvoerig mogen testen en we mogen met de deur in huis vallen: dat beviel uitstekend. Laten we aftrappen met de Swim Socks, de zogenaamde ‘Caerus 1.0’. Ondergetekende is geen groot voorstander van koud water en was bij het ingaan van het water – dat een temperatuur van zo’ 13 graden had – vooral bang voor koude voeten. Tijdens het zwemmen bleek die angst volledig ongegrond, want de sokken zorgden voor meer dan voldoende bescherming en resulteerden uiteindelijk zelfs in – geloof het of niet – warme tenen. Daarnaast hinderen de sokken je op geen enkele manier tijdens het zwemmen: je merkt nauwelijks dat je ze aan hebt, zorgen gevoelsmatig niet voor extra weerstand en zorgen dus alleen maar extra warmte. Sterker nog, ze zorgen zelfs voor extra drijfvermogen, waardoor je automatisch ‘rechter’ in het water komt te liggen en je iets minder hoeft te focussen op een goede beenslag. Zeker voor de wat mindere zwemmers onder ons, is dat ideaal.

(tekst gaat verder onder foto)

Datzelfde geldt voor de Boreas 1.0, de Swim Gloves, die we hebben mogen uittesten. Ook deze handschoenen zorgen voor meer dan voldoende warmte en zitten perfect om de handen. Wel is het zo dat je met het dragen van deze handschoenen iets meer weerstand van het water ervaart en dat je soms het idee hebt – gelukkig verwaarloosbaar – dat je slag wat moeizamer gaat dan je wellicht gewend bent. Is dit erg? Wat ons betreft niet, want in ruil daarvoor heb je wel warme handen, hooguit de topjes van de vingers voelden ietwat koud aan, en een beetje extra weerstand tijdens een training is ook niet verkeerd.

(tekst gaat verder onder foto)

Daarnaast droegen we over onze badmuts de Khione 1.0, een Neoprene Swim Cap die extra bescherming biedt en ook een groot gedeelte van de wangen afschermt. We kunnen er kort over zijn: de Swim Cap zit als gegoten, gaat met het grootste gemak over je hoofd en voel je tijdens het zwemmen niet zitten. Koude oren? Koude wangen? Niks van dat alles! Daarnaast is het ook nog eens handig dat de Khione 1.0 over een verstelbare nekband met klittenband beschikt, waardoor je nooit last zult hebben van een zogenaamd ‘verstikkend’ gevoel.

(tekst gaat verder onder foto)

Tot slot benoemen we ook graag het feit dat deze accessoires, stuk voor stuk, er stijlvol uitzien. Hier kun je mee voor de dag komen. Daarnaast voelt het materiaal uitermate hoogwaardig en dus haal je echt een stukje kwaliteit in huis.