Stel je voor: je bent toe aan een massage maar hebt geen zin om geld uit te geven aan een masseur, terwijl je eventuele partner geen zin heeft om jou voor de zoveelste keer onder handen te nemen. Hoe fijn is het dan als je een andere oplossing hebt? Nou, die oplossing heb je nu, in ieder geval wel als je kiest voor de Flowlife Flowpillow Heat: een draadloos en optioneel verwarmd massagekussen dat je over je hele lichaam kunt gebruiken.

Het concept is even simpel als doeltreffend: op twee plaatsen in de Flowlife Flowpillow Heat bevinden zich twee ‘harde ballen’ die in verschillende snelheden en verschillende richtingen kunnen draaien. Daarnaast kun je deze ballen ook nog eens verwarmen, waardoor niet alleen de bewegingen, maar ook de warmte een positief effect op je spieren heeft. Het massagekussen is oplaadbaar met een meegeleverde kabel en gaat vervolgens circa twee uur mee. Een massagesessie duurt vijftien minuten, maar we kunnen je nu alvast verklappen dat je hem daarna ongetwijfeld nog een keer, of twee, aanzet.

Dat heeft er simpelweg mee te maken dat de Flowlife Flowpillow Heat precies doet wat je op voorhand hoopt: de druk van je spieren afhalen na bijvoorbeeld een pittige training of wedstrijd. Terwijl het massagekussen in principe is bedoeld voor je rug – dankzij een handige klittenband kun je het kussen bijvoorbeeld eenvoudig om een (bureau)stoel heen binden – kun je met een beetje creativiteit al je spieren laten masseren. Zo hebben wij het kussen op onze nek, schouders, bovenrug, onderrug, liezen, bovenbenen, kuiten en voeten geprobeerd, en alles blijkt even effectief. Het is echt heerlijk om op de bank te liggen en jezelf even te verwennen met de Flowlife Flowpillow Heat. Spierpijn gaat veel sneller weg, het is goed voor je doorbloeding en het versnelt overduidelijk je herstel.

Omdat je met de Flowlife Flowpillow Heat niet vastzit aan vervelende draden en het kussen niet al te groot en zwaar is – sterker nog, het is een redelijk handzaam apparaat – kun je het met het grootste gemak meenemen. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld ergens een wedstrijd hebt en elders overnacht, maar na afloop van de race toch aan je herstel wil werken. Daarnaast neem je het kussen eenvoudig mee met bijvoorbeeld een trainingskamp. Ook handig: de hoes rondom het kussen is afneembaar en kun je zelfs wassen wanneer dat nodig zou zijn.

Het enige smetje op dit verder prachtige apparaat is wat ons betreft het feit dat er geen vierde, nog krachtigere stand op de Flowlife Flowpillow Heat zit. De drie huidige standen – waarbij de ballen steeds wat sneller draaien en dus harder op de spieren drukken – zijn op zich prima, maar heel af en toe zouden we het aangenaam vinden om op sommige spieren nóg iets meer druk uit te kunnen oefenen. Verder hebben we feitelijk niks te klagen over dit massagekussen en kunnen we eigenlijk niet wachten op onze volgende massage…

De Flowlife Flowpillow Heat is verkrijgbaar bij AthleteSportsWorld en momenteel profiteer je ook nog eens van een mooie korting: voor 129.95 euro is dit apparaat voor jou. Daarmee is het wat ons betreft het ideale cadeau voor Sinterklaas: voor een ander, of gewoon voor jezelf!