Sokken: je hebt ze tegenwoordig in alle kleuren, maten en met de meest vrolijke opdrukken, dus je ziet atleten dan ook voorbij lopen met de meest uiteenlopende exemplaren. Dankzij Rockay krijg je als atleet nóg meer keuze, want ook zij hebben een ruim aanbod aan verschillende modellen. Wij hebben hun ‘Razer’ sokken mogen testen, speciaal op de markt gezet voor trailrunners, maar ook geschikt voor triatleten. In deze review lees je onze bevindingen.

Opvallen deden we in ieder geval meteen met de Razers, want we liepen met de kleurstelling ‘Neon/Orange‘: een felgele sok met behoorlijk wat oranje accenten. Toegegeven, je moet er van houden en zoals gezegd vallen deze sokken behoorlijk op, maar ze zien er ‘flashy’ uit en hebben een sportieve uitstraling. Natuurlijk, je koopt een sok vooral omdat deze lekker moet zitten en je voeten behoeden van bijvoorbeeld blaarvorming, maar het oog wil ook wat. Wat dat betreft doet de Razer het goed, want als je niet zo’n fan bent van felle en/of opvallende kleuren, kun je kiezen voor meer casual kleurstellingen die wellicht beter bij jou of je sportkleding passen.

Hoe dan ook: de sok laat zich makkelijk aantrekken, terwijl de Razer zich wel bijzonder strak en tegelijkertijd comfortabel om de voet en enkel laat passen. Tijdens het lopen merk je dit direct terug, want die uitstekende pasvorm zorgt er namelijk voor dat de sok niet beweegt en dus schuurt. We hebben de Razer aangehad in verschillende loopschoenen en tijdens verschillende loopsessies – zowel duurloopjes als intervaltrainingen – en waren enorm enthousiast: de voeten werden niet warm, niet vochtig en irriteerden dan ook op geen enkele manier.

(tekst gaat verder onder foto)

De Razers zijn ook in meer ‘casual’ kleuren verkrijgbaar. (Foto: aangeleverd)

De dunne, maar stevige stof voert overduidelijk en met het grootste gemak vocht af. Niet alleen handig tijdens het trailen, maar ook tijdens je triathlons wanneer je voeten regelmatig nat zullen worden van bijvoorbeeld water of sportdrank dat je tijdens het drinken morst of – in het geval van water – over je heen gooit om af te koelen.

Enige nadeel van tegenwoordig is misschien nog wel dat je uit zoveel verschillende merken sokken kunt kiezen, dat je door de bomen het spreekwoordelijke bos wellicht een beetje kwijtraakt. Welk model past het beste bij jouw voet en als je die eenmaal gekozen hebt: voor welke opdruk en welke kleurstelling ga je dan? Eén ding is zeker: de Razer van Rockay is een meer dan waardige optie om uit te kiezen!