Het blijft soms een lastige opgave om sportvoeding goed en effectief met elkaar te vergelijken, maar TORQ heeft het de afgelopen weken een stukje eenvoudiger voor ons gemaakt. Het is wellicht niet het allerbekendste merk – in ieder geval doet het qua naamsbekendheid nog onder voor de grootste brands – maar ondertussen heeft TORQ een zeer breed en dus uitgebreid assortiment aan producten én smaken.

Van repen tot aan gelletjes en van zogenaamde chews tot aan drankmixen: TORQ biedt het allemaal binnen haar assortiment aan. Toegegeven; zo bijzonder is dat ook weer niet want eigenlijk alle toonaangevende sportvoedingmerken doen dat tegenwoordig, maar waarmee TORQ in onze ogen echt de show steelt, is met het ruime – en zeer gevarieerde – aanbod aan smaken. Ooit van ‘Raspberry ripple’ gehoord bijvoorbeeld? Strawberry Yoghurt dan, of misschien Black Cherry Yoghurt, Apple Strudel, Chocolate Mint, Banoffee of Cookies & Cream? Je kunt het zo gek nog niet bedenken of de smaak lijkt verkrijgbaar.

‘TORQ kwam ons geen enkel moment de neus uit – een groter compliment bestaat niet’

Hoe dan ook: als atleet vind je bij TORQ dus altijd een aantal smaken waar je lekker op gaat. Wat vooral opvalt – bij zowel de gelletjes, chews en drankpoeders – is de ‘lichtheid’ van alle producten. Dat wil zeggen: de TORQ-producten vallen geweldig op de maag en gaven ons geen enkel moment een gevoel van misselijkheid. Zelfs bij onze langste trainingen – circa zeven uur, inclusief intensieve blokken – en een behoorlijke inname, kwamen de TORQ-producten ons op geen enkel moment de neus uit. Het is een groot compliment, zo niet het grootste compliment dat je aan sportvoeding kunt geven.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Review TORQ (Foto: 3athlon.nl)

De repen daarentegen – we zijn vooral groot fan van de ‘Apple Strudel’ die ook écht naar appeltaart smaakt – bezorgen je een aanzienlijk ‘gevuld’ gevoel. Het is een welkome toevoeging aan je langste fietstrainingen en zorgen er onherroepelijk voor dat je veel minder snel met een leeg gevoel of – nog erger – lege tank komt te staan. We hebben een aantal keren ervaren dat we op het punt van een hongerklop kwamen, maar de repen van TORQ er ons binnen korte tijd weer bovenop hielpen. Wat dat betreft is sportvoeding soms echt magie. Ook de overige producten vormden een perfecte brandstof om de vermoeidheid tegen te gaan; uiteraard precies de essentie van het product.

‘Geen chemische zoet-, kleur- en/of smaakstoffen’

De filosofie van TORQ is interessant; geen chemische zoet-, kleur- en/of smaakstoffen worden toegevoegd aan de verschillende producten. Dat is vooral zo interessant omdat al die producten juist zo vol van smaak zijn. Wat dat betreft zijn er geen concessies gedaan. Het klinkt misschien een beetje apart, maar we konden bij iedere training echt een beetje uitkijken naar de momenten dat we TORQ mochten gebruiken. En laten we eerlijk zijn; dat is toch wel een zeldzaamheid in de wereld van de sportvoeding, waarbij de gemiddelde atleet na een paar uur best wel klaar is met alle zoetigheid. Het is de eerste keer dat we daar – dankzij TORQ dus – geen last van hadden.

Je bekijkt alle producten van TORQ via deze website.

Review TORQ