De voor Nederland uitkomende Richard Murray kan met veel succes terugkijken op het afgelopen weekend; nadat hij gisteren al zijn halve finale bij het EK Supersprint won, werd hij zojuist in een spannende finale derde.

Het EK Supersprint in Turkije ging over 270 meter zwemmen, 8 kilometer fietsen en 1.7 kilometer hardlopen en het was de Portugees Ricardo Batista die dat het snelste deed in de finale: hij kroonde zich tot Europees Kampioen in een tijd van 20:34. Vijf seconden later werd de Duitser Lasse Nygaard Priester tweede en Murray legde elf seconden achter de winnaar het beslag op het brons. Hij had twee seconden marge op de Frnase Baptise Passemard, die dus net het podium miste. Ook Mitch Kolkman beleefde een goede dag; de jonge Nederlander werd dertiende in een tijd van 21:05.

Met een 22e plaats was Barbara de Koning de beste Nederlandse atlete op het EK Supersprint. Zij had ongetwijfeld op meer gehoopt nadat ze gisteren tweede werd tijdens haar halve finale, maar door de aansluiting met de kopgroep te verliezen, werd een topklassering lastig. De vrouwenrace werd gewonnen door de Franse Mathilde Gautier, die na 23:05 over de streep kwam en een seconde voor de Duitse Selina Klamt bleef. Het brons lag klaar voor Jessica Fullager; de Britse finishte vijf seconden na de winnares. De Koning finishte in 24:07 (een paar seconden sneller dan gisteren, red.) en zat dus een minuut achter Gautier. Namens Nederland kwam ook Marit van den Berg in de finale uit; zij finishte als 29e – voorlaatste – in een tijd van 25:03.