Na een lange dag vol korte races (150 – 3- 1) – atleten dienden zich te kwalificeren, eventuele herkansingsrondes te doen én daarna nog een halve finale – zien Robin Dreyling en Mitch Kolkman zich verzekerd van een finaleplaats bij de World Indoor Cup in Lievin.

Van de tien gestarte Nederlanders – Joran Stobbe is uiteindelijk niet van start gegaan – hebben Dreyling en Kolkman dus laten zien het beste in vorm te zijn. Los van Hugo Jan Bosscher en Lucas Goené, die al eerder werden uitgeschakeld, kwamen alle andere Nederlanders in de halve finale terecht, maar daar kregen ze het lastiger. Niels van Lanen, Victor Goené, Sonja de Koning, Romy Spoelder en Merel Veltman werden allen uitgeschakeld en stroomden niet door naar de finales.

Gjalt Panjer deed dat wel, al kwam hij wel tekort voor de A-finale waar Dreyling en Kolkman dus wel in actie zullen komen. Iets eerder zal Panjer de B-finale mogen racen in de strijd om de posities 13-24.

Dreyling plaatste zich voor de A-finale door sterk vierde te worden in de halve finale. Ook Mitch Kolkman werd vierde in zijn halve finale, waardoor ook hij dus vanavond in actie komt in de grote finale. De vrouwenfinale vindt om 21:40 uur plaats, de mannenfinale om 22:00 uur. Er wordt 150 meter gezwommen, 3 kilometer gefietst en 1 kilometer hardgelopen.